مصاحبه دبیرکل خانه پرستار با روزنامه هم میهن

آمار مطالب

کل مطالب : 474
کل نظرات : 9

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 46

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 49
باردید دیروز : 3
بازدید هفته : 53
بازدید ماه : 49
بازدید سال : 2783
بازدید کلی : 13405

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 49
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 53
بازدید ماه : 49
بازدید کل : 13405
تعداد مطالب : 474
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 30 بهمن 1402
نظرات



درخواست اصلاح تعرفه‌گذاری حذف اضافه کار اجباری و افزایش حقوق پرستاران در چند استان تجمع کردند

♨️محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار در تشریح شرایط پرستاران و علت این تجمعات به هم‌میهن گفت: «تعرفه‌گذاری به دلیل بی‌عدالتی در پرداخت‌های وزارت بهداشت مطرح شد.  تعرفه‌های پرستاری اجرا شده پشتوانه قانونی و کارشناسی ندارد.» دبیرکل خانه پرستاری با اشاره به اینکه مدل پرداخت در دنیا کاملاً مشخص است،  تعرفه‌گذاری براساس هیچ‌یک از مدل های پرداخت‌ها نبوده و مبنای قانونی ندارد. ما این موضوع را هشدار دادیم که شبحی از قانون تعرفه‌گذاری در حال اجراست اما کسی گوش نکرد. سوال می‌کنیم که این اقدام شما بر چه مبنایی صورت می‌گیرد؟ اما کسی پاسخگوی سوالات ما نیست. .
????این میزان پرداختی یعنی ۱۶۰ هزار تومان برای ۲۴ ساعت خدمات گروه پرستاری،  تحقیر جامعه پرستاری است چراکه بیمار برای یک ویزیت پزشک این مبلغ را می‌پردازد. بنابراین این تعرفه‌ها بر مبنای خدمات پرستاری تعیین نشده است.»
او افزود: «اگر تعرفه‌های پرستاری براساس مدل «پرداخت کارانه» حساب شود، حداقل کارانه پرستاران برابر حقوق‌شان می‌شود و گاه تا دو یا سه برابر حقوق یک پرستار هم می‌رسد. چراکه پرستاری کاری پرتکرار است. حقوق یک پرستار در حال حاضر ۱۲میلیون تومان است. اما آنچه که به پرستار می‌دهند از ۲۰۰هزار تومان شروع می‌شود. ضمن آنکه این پرداخت هم نامتجانس است و همه پرستاران به یک اندازه از تعرفه‌های پرستاری بهره‌مند نمی‌شوند. با این وجود وزارت بهداشت اعلام می‌کند که تعرفه پرستاری ۳ میلیون تومان است. پرستار باید براساس ارزش خدماتی که ارائه می‌کند، کارانه دریافت کند. از سوی دیگر سقف کارانه را برای پزشکان از بین بردند و برخی از پزشکان چندصد میلیون تومان کارانه دریافت می‌‌کنند. یک پزشک ۴۰ میلیون تومان حقوق هیئت علمی دریافت می‌کند و ۱۰۰ یا بیش از ۲۰۰ میلیون تومان بابت کارانه.
???? یکی از دلایل اصلی اعتراض پرستاران این است که پیام قانون تعرفه‌گذاری عدالت در پرداخت‌ها بوده درحالی‌که این اتفاق رخ نداده است. اگر در گذشته اختلاف پرداختی به پزشک و پرستار ۵۰برابر بود در حال حاضر این اختلاف به بالای ۱۰۰برابر رسیده است. بنابراین عدالتی صورت نگرفته است.» او با اشاره به اینکه مشکلات پرستاری به‌هم‌پیوسته، سلسله‌وار و انباشته شده است، گفت: «در شرایط کنونی پرستاران ترک‌کار یا مهاجرت می‌کنند و در محل کار حاضر نمی‌شوند. مجبور می‌شوند به آنها اضافه کار بدهند که دلیل دوم اعتراضات است.
???? طبق قانون اضافه کار باید با توافق طرفین  پرستار و بیمارستان  باشد. اما به دلیل کمبود نیرو پرستاران را مجبور به اضافه‌کاری می‌کنند.علی رغم میل باطنی پرستار این اضافه‌کاری اجباری و نرخ آن نیز بسیار پایین ساعتی بین ۱۵ تا ۲۰هزار تومان  است. پرستاران برای ۱۲۰ ساعت  اضافه کاری  ۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان دریافت می‌کنند. این رقم اصلاً درست نیست درحالی‌که هزینه تمام‌شده یک ساعت کار پرستار استخدامی برای دولت بالای ۲۵۰ هزار تومان است دولت به پرستاران برای اضافه‌کاری ساعتی ۲۰هزار تومان حقوق می‌دهد. این باعث می‌شود
????اگرپرستاران زیر کار اضافه کار اجباری نروند اما آنها را به سیستم‌های حراستی، تخلفات اداری و نظارتی معرفی می‌کنند.» دبیرکل خانه پرستاری تاکید کرد: «در یک‌سال گذشته برخوردها با اعتراضات پرستاران نسبت به گذشته افزایش داشته است. هفت هشت ماه پیش پرستاران و برخی از اعضای نظام پرستاری کاشان مقابل فرمانداری و دانشگاه کاشان اعتراض کردند. ۸ تا ۹ پرستار را به هیئت تخلفات اداری دانشگاه احضار کردند و برخی را توبیخ با درج در پرونده و به برخی دیگر تعلیق گروه دادند. بیمارستان امام خمینی در حال
????حاضر به شدت دچار کمبود پرسنل است. در این شرایط، هیئت تخلفات بیمارستان حکم اخراج برخی از پرستاران معترض یا ۶ ماه تعلیق را صادر کرده است. هیئت تخلفات متشکل از مسئولان بیمارستان و دانشگاه است. در حقیقت به‌رغم بی‌عدالتی در پرداخت، کمبود نیرو و پایین بودن حقوق، بی‌عدالتی در برخورد نیز صورت می‌گیرد ،رعب و وحشتی که حراستی کردن و احضار گسترده پرستاران به هیئت تخلفات به وجود آورده است، باعث شده پرستاران این کار را ترک کنند. یکی نوع اعتراض حضور در مقابل فرمانداری یا دانشگاه است اما مدل‌های دیگری که پرستاران انتخاب کردند ترک کار، تغییر شغل یا مهاجرت است که خطر آن به مراتب از کف خیابان آمدن بیشتر است. ۱۰ میلیون تومان حقوق چه انگیزه‌ای برای اشتغال پرستاران ایجاد می‌کند؟ پرستارانی که در محل کار نیز امنیت ندارند و بارها از سوی بیماران یا همراهان آنها مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. متاسفانه برخورد وزارت‌نشینان با آنها در بیمارستان‌ها و دانشگاه نیز درست نیست



تعداد بازدید از این مطلب: 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








http://khp.ir
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود